Featured Posts

PICNIC ON CONCRETE
View Post
90s Tokyo girl
View Post
ORANGE NOVEMBER
View Post
To top
11 mai

GREEN TEA SUGAR SCRUB

Vară, mare, soare – hmmm… și eu, la fel ca și voi, aștept cu nerăbdare momentul acela în care mă  voi lăsa mângâiată de razele soarelui. Până atunci mai este foarte puțin timp, suficient cât să ne pregătim pielea pentru plajă, iar exfolierea este poate cel mai important pas pe care trebuie să-l urmăm înainte de expunerea la soare. Pe lângă faptul că îndepărtează straturile de celule moarte de la suprafața pielii și o pregătește pentru un bronz frumos și uniform, acesta acționează și împotriva celulitei și a aspectului de coajă de portocală. Chiar zilele trecute am dat peste o rețetă de scrub foarte ieftină și ușor de preprat pe care v-o recomand cu mare drag. Elementul de bază în rețeta noastră este zaharul care pe cât de nociv este el pentru sănătate, pe atât de eficient se dovedește a fi în exfoliere și stimularea circulației sangvine. Dar haideți mai bine să ne apucăm de treabă: în primul rând avem nevoie de un casron și o lingură de lemn și, bineînțeles, de ingrediente:

– 1 ½ ceașcă de zahăr alb

– 2 lingurițe pulbere de ceai verde (găsiți la plafar)

– 2 pliculețe de ceai verde (pe care le desfacem)

– 1 ceașcă de ulei de cocos (sau orice alt ulei pe care îl aveți în casă)

Prepararea lui este extrem de simpla și rapidă. Practic, tot ce trebuie să faceți este să amestecați toate ingredientele, însă trebuie să avem grijă șă nu frecați prea mult ca să nu se dizolve zahărul.

qonique_11
qonique_10
qonique_09
qonique_07

Voilà! Cam așa trebuie să arate și scrub-ul vostru. Acum tot ce trebuie să mai faceți este să vă masați cu el pe toată suprafața corpului, iar efectul, vă spun eu, este wow. Piele fină, și parfumată cu ajutorul unui scrub obținut în casă.

qonique_08

Adina Vîlcea
2 Comments
  • Alex

    Hmmm… zahar pentru scrub, ulei pentru unirea ingredientelor, deci substanta activa ar fi ceaiul verde 😀
    Sunt curios daca se foloseste matcha in loc de ceai verde ce efect ar avea, fiind mult mai bogat in antioxidanti decat ceaiul verde.

    25 mai 2015 at 18:58 Răspunde

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.