Featured Posts

PICNIC ON CONCRETE
View Post
90s Tokyo girl
View Post
ORANGE NOVEMBER
View Post
To top
15 iul.

PILATES REFORMER

În urmă cu câteva luni, în timp ce căutam un subiect pe sport pentru emisiunea la care lucrez, am dat peste pilates, însă nu cel clasic, la saltea, ci pilatesul pe aparate. Și ca totul să se potrivească cât mai bine cu ideea materialului meu, căutarile m-au dus către o sală de pilates absolut superba de care m-am îndragostit pe loc. Vă spun sincer, încă de cum am pășit în sală am fost întâmpinată de o atmosferă extrem de plăcută și relaxantă, dar și de personalul foarte prietenos și drăguț. Mi-au explicat care este ideea acestui sport, iar la final eram atât de fascinată de tot încât după filmarea reportajului am tinut neaparat să mă reîntorc în ideea de a experimenta această formă de sport care este mai degrabă o adevărată artă.
_MG_5656
_MG_5655
_MG_5654
La prima vedere totul părea extrem de ușor, însă complexitatea mișcărilor din pilates este de neimaginat. În studioul în care eu am mers erau prezente mai multe aparate: Exo Chair, Cadillac și Reformeru-ul, acesta din urma fiind și cel mai cunoscut aparat de pilates. Una dintre cele mai importante caracteristici ale reformer-ului este versatilitatea. Exercițiile pot fi făcute culcat pe spate, șezând cu fața în diferite direcții, în picioare, trăgând, împingând, agățat sau sprijinit de bara din față, culcat pe burta, folosind echipament adițional, întins pe lateral și încă nenumărate combinații. Cu alte cuvinte, reformer-ul este un aparat complex care lucrează toate grupele musculare și poate fi folosit atât de cei începători, așa ca mine, cât și de cei mai avansați.
gif4
_MG_5678
Bineînțeles că la prima ședință nu prea înțelegeam eu ce se întâmplă, abia reușeam să execut câteva mișcări simple și asta din cauza mobilitații care se cam degradase din lipsă de sport. Noroc cu Ionela si Florin care au fost extrem de răbdători cu mine și mi-au corectat fiecare mișcare. Apropo, acesta este un aspect foarte important, fiecare cursant are propriul trainer care îi explică pe îndelete cum se respira corect, cum se execută exercițiile și are grijă ca până la final de oră să curgă apele de pe tine.
_MG_5645
_MG_5646
_MG_5694
_MG_5683
_MG_5674
gif
Beneficiile exercițiilor pe Reformer sunt nenumărate, în primul rând reduce presiunea din coloana vertebrală, ajută la îmbunătățirea posturii, vei învăța cum să respiri corect, corpul va fi mult mai coordonat, te ajută să lucrezi la flexibilitatea și mobilitatea organismului, oferă corpului și creierului o stare de bună dispoziție și de relaxare, plus multe alte beneficii pe care le vei conștientiza încă de la primele ședințe de pilates. Aaaa, și bineînțeles Atitudine.Eu după fiecare oră de pilates abia așteptam să înceapă următoarea, iar mobilitatea am reușit să mi-o recâștig încă de la prima ședință, lucru de care am fost mai mult decât surprinsă.
_MG_5623
_MG_5620
_MG_5662
_MG_5707

Locatie: Attitude Pilates Studio
Foto: Marius Dascălu

Adina Vîlcea
No Comments

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.