To top
2 aug.

Ce mai citim: “Învăluită de destin”

Romanul prin care debutează scriitoarea Claudia Mariana „Învăluită de destin” este o operă literară remarcabilă, care înfățișează lumea tinereții, a primelor experiențe, exprimând exuberanță, vitalitate, dar și deznădejde, tristețe, dezvăluind căutarea sinelui și împlinirea ființei prin iubire autentică, trăită până la ultima celulă a sufletului.

Tinerele personaje ale romanului, Iris, Elisa și Maia, trăiesc o prietenie reală, pornind cu emoție, încântare și îndrăzneală pe drumul vieții( studii universitare și artă), stabilind primele legături, trăind primii fiori ai dragostei și ai urii, trecând prin experiențe și stări confuze, emoționante, pasionale, dar și pline de durere și revoltă sau chiar angoasă și depresie. Toate încercările și provocările întâmpinate după terminarea liceului vor fi depășite prin sentimentele profunde care le susțin mereu, prin grija și atenția una față de cealaltă, care le înalță când se simt doborâte. Chiar dacă vor înfrunta momente extrem de dificile în care se vor pierde în labirint, vor ieși mereu la lumină, mulțumită sprijinului real pe care și-l acordă în momentele de criză și pierdere.

Dacă aparent cartea ar părea o înduioșătoare și o idealistă poveste de dragoste și de prietenie, o lectură atentă va dezvălui un text mult mai complex, cu experiențe autentice și sincere care trădează sufletul sensibil și plin de candoare al scriitoarei Claudia Mariana, care va avea inspirația de a nu crea un final închis destinului personajelor. Chiar dacă orice lector își va dori cu ardoare să găsească răspunsul dispariției lui Chris, se pare că trebuie să aștepte, alături de protagonista romanului, de Iris, pentru a descoperi motivul plecării inexplicabile, care provoacă deziluzie și o durere incontrolabilă.

Claudia Mariana își provoacă cititorii să descopere un univers fabulos, cu suflete inocente în căutarea iubirii, în devenire sufletească și umană. Răutatea lumii care le va confrunta, chiar dacă ele caută numai adevărul și dragostea, nu face altceva decât să le dovedească puterea prieteniei și a iubirii care sunt adevăratele căi de a birui partea întunecată a lumii.

Desigur, cititorii vor fi încântați de bunătatea prieteniei, de forța maternității, de continua aspirație spre ideal, de incapacitatea de a renunța la iubirea desăvârșită capabilă să lumineze viața și să reveleze sensul existenței.

Adina Vîlcea
2 Comments
 • Eu

  Unde se poate găsi această carte?
  Mulțumesc!

  13 septembrie 2019 at 19:56 Răspunde
 • Ciprian

  De unde putem procura cartea?

  19 septembrie 2019 at 23:15 Răspunde

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.